Насіння Шпинату сорт Спірос F1 50000 шт
Шпинат – скоростигла і холодостійка культура. Насіння шпинату проростають при 4 – 5С, масові сходи з'являються при 12 – 18С, оптимальна температура для росту і розвитку рослин – 14 – 18С. Для обробітку шпинату сприятливі весняні та осінні місяці, коли в ґрунті достатньо вологи, а температура повітря помірна. При високій температурі, сухості грунту і повітря рослини часто, минаючи фазу формування розетки, переходять до стеблування Шпинат росте на всіх типах ґрунтів, крім кислих та важких. На бедных почвах перед посевом желательно внести перегной, компост (2 – 3 кг/м2) или же минеральные удобрения (10 – 15 г аммиачной селитры, 40 – 50 г суперфосфата и 20 – 30 г/м2 калийных удобрений).
В листьях шпината содержится целый комплекс биологически активных веществ, которые определяют его пищевую и лечебную ценность. В зелени содержатся протеин, минеральные вещества, такие как натрий, калий, магний, кальций, железо, фосфор; а также каротин и витамины С, РР, В1, В2, В3, В6, В9.
Лечебные свойства шпината
Великий вміст заліза і фолієвої кислоти сприяють лікування недокрів'я. Високий вміст протеїну і комплекс вітамінів у поєднанні з великим вмістом мінеральних речовин, які сприятливо впливають на ріст дитячого організму та сприяють його нормальному розвитку. Сік зі свіжого листя шпинату рекомендують вживати при нестачі заліза в крові, ослабленні організму, перевтомі і тривалої хвороби, захворювання ясен і як засіб зміцнення нервової системи.
Агротехніка і розмноження шпинату
Шпинат розмножується насінням. Його краще сіяти восени або рано навесні. Восени сіють в 1 декаді вересня. При цьому терміні сівби у рослин до настання стійких холодів встигає сформуватися прикоренева розетка з 4 – 5 листям.
Ранньою весною шпинат сіють, як тільки можна вийти в поле, але не пізніше 15 квітня. Позже сеять шпинат не рекомендуется – при высокой температуре растения стрелкуются, не образуя розетки листьев. Сеют с междурядьями 20 – 25 см. Глубина заделки семян 1 – 1,5 см. Всходы появляются через 7 – 12 дней. Спустя 2 – 3 дня после появления всходов рыхлят междурядья и прореживают сеянцы, оставляя между ними расстояние 4 – 5 см. Второе прореживание и последующие проводятся по мере роста растений. Уход заключается в своевременном рыхлении почвы и удалении сорняков. В зависимости от сорта, хозяйственная годность шпината наступает через 14-35 дне после появления всходов.
Свежий шпинат плохо храниться, поэтому убирать его надо непосредственно перед употреблением. Его можно заготовить впрок, так как он прекрасно сохраняется в замороженном виде.
Обратившись к нам, Вы получите не только товар высокого качества, но также профессиональные консультации от наших специалистов. Мы с радостью ответим на все вопросы, предоставим полезные советы, поможем оформить заказ, в зависимости от Ваших требований .
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Bejo Zaden |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Культура | Шпинат |
Сорт/Гібрид | гібрид |
Класс семян | 1-й клас |
ГМО | Ні |
Колір плоду | Зелений |
- Ціна: 607 ₴