Морква Нантес 2
Морква Нантес 2 - Вегетаційний період 100 днів. Морква Нантського типу. Коренеплоди вирівняні, циліндричної форми, з тупим кінчиком, довжиною 16-18 см, діаметром 2,5-3,5 див Забарвлення м'якоті і серцевини – інтенсивно-помаранчева. Сорт дуже високо врожайний. Стійкий до стрілкування. Має відмінні смакові якості. Призначений для вживання в свіжому вигляді, переробки. Сорт придатний для підзимового або надраннього терміну посіву.
Морква - назва дворічної рослини і однойменного коренеплоду. Батьківщиною моркви вважається територія сучасного Афганістану. Довгий час вирощували моркву не з-за коренеплодів, а заради листя і насіння, які використовували в якості приправи. Лише з I століття н. е. коренеплоди моркви стали вживати в їжу. В даний час морква отримала широке поширення в більшості країн Європи, Африки, Австралії, Нової Зеландії та обох Америках.
У більшості сортів моркви вага коренеплоду коливається від 50 до 300 м, але окремі екземпляри досягають маси в 500 грам. Коренеплід має витягнуту конусоподібну, рідше циліндричну форму, без явно вираженої шкірки, з фарбуванням, що лежить в спектрі від світло-жовтого до насичено-оранжевих відтінків. М'якоть моркви поділяється на дві частини: зовнішню оболонку, включаючи шкірку і серцевину, що відрізняються за кольором, складом і смаковими якостями. Серцевина моркви більш жорстка та менш солодка, тому хороші сорти моркви мають невелику, майже не відрізняється за кольором серцевину.
Коренеплід моркви є дуже популярним у багатьох країнах продуктом, вживається не тільки в сирому вигляді, але і як складова різних страв.
Склад
У 100 г моркви міститься:
- Вода – 88 г
- Білки - 1.2 м
- Жири – 0.1 г
- Вуглеводи - 9.1 м (в т. ч. моно - і дисахариди – 7 г)
- Харчові волокна (клітковина) – 1.2 м
- Пектини – 0.6 г
- Органічні кислоти – 0.2 г
- Зола - 1 г
Замовити цей товар ви можете зателефонувавши за телефоном 096 922 6477, або оформити замовлення на нашому сайті http://agroline.od.ua/
- Ціна: 552,50 ₴