Насіння Шпинату сорт Матадор 0,5 кг.
171 ₴
Показати оптові ціни- В наявності
- Оптом і в роздріб
- Код: 121284
- +380 (96) 922-64-77Дмитро
- +380 (63) 130-03-33Олег
Насіння Шпинату сорт Матадор 0,5 кг.
Сорт універсальний (30-35 днів від повних сходів до технічної стиглості). Розетка полуприподнятая, компактна. Листя темно-зелені. великі, видовжені. Сорт вимагає рясних поливів, стійкий до цвітушності та низьких температур. Врожайність — 2.5-2.8 кг/м кв.
Шпинат городній (Spinacia oleracea L.) – однорічна трав'яниста рослина родини лободових. У рік посіву формує розетку листя і насіння. Листки черешкові, великі, округлої, овальної або серцеподібної форми. Листова пластинка гладка, пухирчаста або гофрований. Шпинат - дводомна, раздельнополое рослина, тобто чоловічі квітки розташовані на одних рослинах, а жіночі – на інших. Цвітіння рослин настає через 42 – 53 дні після появи сходів, дозрівання насіння – через 35 – 55 днів після цвітіння. Насіння шпинату великі, зеленувато – коричневі, зберігають схожість 3 – 4 роки.
Біологічні особливості шпинату
Шпинат – скоростигла і холодостійка культура. Насіння шпинату проростають при 4 – 5С, масові сходи з'являються при 12 – 18С, оптимальна температура для росту і розвитку рослин – 14 – 18С. Для обробітку шпинату сприятливі весняні та осінні місяці, коли в ґрунті достатньо вологи, а температура повітря помірна. При високій температурі, сухості грунту і повітря рослини часто, минаючи фазу формування розетки, переходять до стеблування Шпинат росте на всіх типах ґрунтів, крім кислих та важких. На бідних грунтах перед посівом бажано внести перегній, компост (2 – 3 кг/м2) або ж мінеральні добрива (10 – 15 г аміачної селітри, 40 – 50 г суперфосфату і 20 – 30 г/м2 калійних добрив).
У листі шпинату міститься цілий комплекс біологічно активних речовин, які визначають його харчову і лікувальну цінність. В зелені містяться протеїн, мінеральні речовини, такі як натрій, калій, магній, кальцій, залізо, фосфор; а також каротин і вітаміни С, РР, В1, В2, В3, В6, В9. Лікувальні властивості шпинату. Великий вміст заліза і фолієвої кислоти сприяють лікування недокрів'я. Високий вміст протеїну і комплекс вітамінів у поєднанні з великим вмістом мінеральних речовин, які сприятливо впливають на ріст дитячого організму та сприяють його нормальному розвитку. Сік зі свіжого листя шпинату рекомендують вживати при нестачі заліза в крові, ослабленні організму, перевтомі і тривалої хвороби, захворювання ясен і як засіб зміцнення нервової системи.
Агротехника и размножение шпината. Шпинат размножается семенами. Его лучше сеять осенью или рано весной. Осенью сеют в 1 декаде сентября. При этом сроке сева у растений до наступления устойчивых холодов успевает сформироваться прикорневая розетка с 4 – 5 листьями. Ранней весной шпинат сеют, как только можно выйти в поле, но не позднее 15 апреля. Позже сеять шпинат не рекомендуется – при высокой температуре растения стрелкуются, не образуя розетки листьев. Сеют с междурядьями 20 – 25 см. Глубина заделки семян 1 – 1,5 см. Всходы появляются через 7 – 12 дней. Спустя 2 – 3 дня после появления всходов рыхлят междурядья и прореживают сеянцы, оставляя между ними расстояние 4 – 5 см. Второе прореживание и последующие проводятся по мере роста растений. Уход заключается в своевременном рыхлении почвы и удалении сорняков. В зависимости от сорта, хозяйственная годность шпината наступает через 14-35 дне после появления всходов. Свежий шпинат плохо храниться, поэтому убирать его надо непосредственно перед употреблением. Его можно заготовить впрок, так как он прекрасно сохраняется в замороженном виде.
Основні атрибути | |
---|---|
Культура | Щавель |
Сорт/Гібрид | сорт |
ГМО | Ні |
Виробник | Агролінія |
Країна виробник | Україна |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Класс семян | 1-й клас |
Колір плоду | Зелений |
Рік врожаю | 2016 |
Группа спелости | Середньорання |
- Ціна: 171 ₴