Низина — їдальня форма винограду, ранньо-середнього або середнього терміну дозрівання. Тривалість вегетаційного періоду від початку розпускання бруньок до повного дозрівання ягід становить 125-130 днів. В умовах р. Новочеркаська дозріває в кінці серпня — початку вересня. Кетяги великі, вагою 600-700 г, окремі до 1,5 кг, циліндро-конічні, середньої щільності. Ягоди великі і дуже великі, овальні, 30,4 x 22,3 мм, середньою масою 10-12 г, червоно-фіолетові, гармонійного смаку. М'якоть ягід м'ясисто-соковита, шкірка з'їдається. Цукристість 17-18 %, кислотність 8-9 г/л. Особливість гф Низина — дуже раннє фарбування ягід, практично на 14 днів раніше споживчої стиглості ягід. Високий товарний вигляд. Плодоносних пагонів 60-80 %. Коефіцієнт плодоношення 1,0-1,4. Транспортабельність хороша. Морозостійкість до -23 °С. Стійкість Низини до мілдью порядку 3,0 бали. Форма винограду досить стійкий до сірої гнилі.